Na jaren van onderzoek ben ik van mening dat dit het beste bladbemesting(Condit vloeibaar) is en de beste vloeibare meststof is om te laten zien. Bladvoeding is de snelste manier om planten en bladeren te voeden. De voeding wordt direct opgenomen en aan de plant gegeven. Je ziet de resultaten heel snel. Niets dat we hebben geforceerd. Bladvoeding vervangt de Condit  Fertilizer(vaste)niet, maar ondersteunt deze wel. De vloeibare bemesting uit wei bevat natuurlijke plantengroeihormonen, aminozuren, sporenelementen, de meeste mineralen, heilzame bacteriën, enzymen en enkele macro-elementen.

Sinds 2002 doe ik testen met kaaswei als bemesting, dit in zowel vloeibare als vaste vorm. Ook hydrolyseer ik de wei met verschillende technieken.

De kracht zit niet in zijn NPK, maar in zijn biologie. Het zit vol met micro- en macronutriënten, heilzame enzymen, vitamines, mineralen, sporenelementen, aminozuren en natuurlijke groeihormonen. Het bevat ook zetmeel en koolhydraten. De mineralen en sporenelementen zijn in gechelateerde vorm (direct opneembaar). Het heeft de plant niet verbrand. Chemische meststoffen (vast of vloeibaar) stimuleerden ook de groei, maar dit kan alleen door het te forceren.

Chemische meststoffen(kunstmest) maken de bodem levenloos en putten deze uit. De humuslaag raakt daardoor geleidelijk uitgeput en het constant oogsten van 60 mineralen en de bemesting met slechts enkele putten bovendien de bodem uit. Hoe langer het gebruik hiervan, hoe groter de problemen in de toekomst. Gewassen en producten zijn smaakloos, niet gezond, bevatten weinig vitamines, mineralen, aminozuren, sporenelementen etc. Ze hebben een korte bewaartijd en zijn vatbaar voor ziekten en insecten. Ze zijn ook slecht voor het milieu.

Wei bemesting (vloeibaar) stimuleert de groei en weerstand door de plant alles te geven wat hij nodig heeft: Dit zorgt ervoor dat de plant zijn genetisch potentieel volledig kan benutten en dus ook nog eens heel gezond zal zijn. Ze maakt veel meer suikers, vitamines, mineralen etc.

Hoe hoger de weerstand, wie beter. Vloeibare Condit verbetert de bodem door de groei van nuttige bacteriën in de bodem te stimuleren, het kan dode grond geleidelijk weer tot leven brengen! Ook zorgt het ervoor dat de grond minder compact en beter doorlatend is. Hierdoor kan de bodem ook beter water vasthouden. Bladbemesting zorgt voor de humuszuren voor het blad. Het blad heeft vetlagen en daarom moet bladbemesting doordringen in het bladweefsel en de kanalen. Bevestiging aan de plaat is daarom ook van groot belang om uitloging te voorkomen. Door de hoeveelheid juiste sporenelementen is het opnemen van bladeren het beste als er een lagere zuurgraad van de bodem is, de elementen worden dan beter opgenomen. Het is belangrijk om de verkeerde schimmels te bestrijden met preventieve beschermingsmiddelen door bladmest te mengen. Vooral koper in bladbemesting voorkomt schimmel.

Gewassen als tarwe en gerst hebben door de diepere wortels weinig bladbemesting nodig. Ook het zout dat in de bladmest zit zorgt voor een betere werking. Elementen als boor, zink, magnesium, calcium en koper zijn over het algemeen belangrijk voor gewassen. Onze bladbemesting is biobased, dus een uitstekende inzet voor duurzame landbouw en zuivelproducten. Het aantal keren sproeien van bladbemesting is geheel afhankelijk van het nut hier per gewas en groeiperiode.

Landbouwkundigen moeten bepalen in hoeverre het gewas voldoende voeding krijgt. Onze bladmeststof is een concentraat, dus het moet voor gebruik worden gemengd met water en ook worden geschud om eventuele sedimenten in de sproeikoppen te voorkomen. Geef uw Condit (vloeibaar) elke maand een keer (indien nodig) 1 liter verdunnen met 20 liter water. Als je het wekelijks geeft, verdun dan 1 liter op 80 liter water. Condit (vloeibaar) is beperkt houdbaar.