De meststof met de basis kaaswei………welke gehydrolyseerd wordt en toegevoegd(ge-ent) aan bierbostel, tarweschroot, zaagsel, houtskool en melasse.

Dit is Condit Fertilizer 1.0 en ontstaan in 2002-2004 en bedacht door W.A. van der Weide

De Condit Fertilizer 2.0 is in 2019-2022 ontstaan door de websitehouder.

De moeizame geschiedenis en lijdensweg van Condit…….

In 2002 werd door mij, Willibrordus van der Weide, de uitvinding om van wei een bodemverbeteraar te maken CONDIT genoemd. Het idee om vanuit wei bemesting te maken kwam van de Slowaakse zuivel proces ingenieur Vasil Kelemec. Hij was werkzaam bij de toenmalige zuivelverwerker Mliekaren Humenne(Slowakije). Doordat ik in 1988 een kleine kaasunit had in Strazske(Slowakije),van 15000 liter rauwe melk verwerking per dag, kwam deze bijzondere ingenieur meermalen langs.

Het idee om van melk …kaas te maken is als vloeibaar omzetten in vaste stof. Wat er over blijft, is wei ofwel melkserum. Dat bevat alle essentiële aminozuren, spoor en andere elementen. Ten opzicht van de melk is dat een economische waarde van 55%. De nadruk ging voortaan naar de wei en niet meer naar de kaas. Bij het verwerken van 15000 liter rauwe melk in kaas houden we ongeveer 14000 liter wei over. Dat is boeiend! Helaas konden wij de wei niet verkopen en ging het naar een varkensboer.

De Goudse kaas werd natuurlijk gerijpt in een ondergrondse bunker waar een 40.000 kg kon worden gerijpt tot een 4 weken oud. De meeste Goudse kaas ging via Hamburg naar New York met dank aan Uniekaas Nederland.

Van 2002-2005 (in Slowakije) heb ik deze uitvinding samen met de Slowaakse ingenieur Vasil Kelemec(overleden 2019) vooral door ontwikkeld. Hierbij kreeg ik assistentie van ingenieur Arend Mulder uit Nederland(2004). Het was de Nederlandse zuivel handelaar Frank van Stipdonk(Interfood Holding BV)  die de uitvinding assisteerde met enige geleende financiën tussen 2005-2008.

Het was in het jaar 2005 dat we een fabriekje op gingen zetten voor de productie van vaste meststoffen die Condit Fertilizer werd genoemd. Je zou kunnen zeggen dat we deels zuivel deels meststoffen producent waren. De zuivelfabriek werd in 2003 gesloten wegens reorganisatie Uniekaas BV. Helaas kon ik zelf niet voor de afzet zorgen, daarop moest ik deze fabriek afbreken. Achteraf met de kennis van nu is het letterlijk uitmelken van koeien bizar en zelfs onwenselijk.

In 2009 probeerde Interfood Holding BV en hun zustermaatschappij Bestland AG(Zwitserland) zonder mijn toestemming mijn ‘merknaam en recept’ te stelen.

Tussen 2009-2018 waren er verschillende rechtelijke uitspraken na een vies en goddeloos spelletje van dit Nederlandse zuivelbedrijf bedrijf en zijn eigenaar, Frank van Stipdonk uit Lieshout. Hij werd hierin bijgestaan door een zekere Stephan Hoving(manager in Bestland AG/Bestland Slovakia s.r.o van 2008-2013). Deze manager zorgde voor mijn ontslag op basis van mijn geloof als uitvinder.

De reden om verder te gaan zonder mij; was gebaseerd op mijn geloof in God en haar landbouw. Dit kwam mij duur te staan met veel nare vervolging en ontzetting.

De gewetenloze manieren van deze zuivel baron is dan schrijnend hoe men de zuivel misbruikt voor eigen gewin. Deze man (voorzitter van Eurolait, Gemzu en Interfood Holding-bv) verloor de rechtszaak in Nederland tegen mij (december 2020, Arnhem). Hij probeerde mij het zwijgen op te leggen om zijn zogenaamde goede reputatie te behouden.

Hij promoot Zuivel & Bloed. Tot nu toe heeft hij Condit Fertilizer gekaapt en is door blijven produceren zonder mij te hebben gevraagd en betaald. Dat doet hij nog altijd in Slowakije met zijn zonen onder Bestland Slovakia s.r.o. 

Condit Fertilizer ontwikkeling;

Tussen 2002 – 2009 hebben we verschillende tests “thuis” en met officiële agro- instituten in Slowakije en Nederland gedaan om onze uitvinding te bewijzen. In de periode 2002-2006 was onze meststof in Slowakije op slechts 50 hectare in gebruik. Tussen 2006 – 2009 is het areaal sterk uitgebreid tot 1500 hectare bouwland in verschillende landen in Europa.

Condit Fertilizer werd gebruikt voor de teelt van tarwe, gerst, maïs, aardappelen, groenten etc.

Tussen 2010-2018 wordt Condit Fertilizer gebruikt op ongeveer 3000 hectare, voornamelijk in Europa.

Hoogtepunt was zeker onze presentatie op BIOFACH 2008(Nurnberg)

Condit-meststof, mijn uitvinding is getest in Nederland(2004) (voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons). De boer gebruikte voor 1 hectare ongeveer 1000 kg Condit.

PS ! De zuurgraad van de bodems in Slowakije ligt tussen de 4,2 – 5,8, dus er is een enorm gebrek aan organische stof en bio-energie. In 2018 met dank aan de provincie Gelderland(MIT) heb ik testen gedaan samen met Proeftuin Zwaagdijk. Het rapport is opvraagbaar voor geïnteresseerden.

Condit Fertilizer vs heavy metals(click here)

For more information please contact me ; yellowagro@gmail.com