Veld nieuws uit Gelderland!

De Telegraaf nieuwsblad  19-12-2020.

Reportage over W.A. van der Weide.

Schrijver; Mijnheer Bert Dijkstra

2020

Ontwikkeling in Nederland en Oekraïne van de drijfmest omzetting UDAR(hoge voltage opwekking met plasma werking)

ELEKTRO UDAR.  De uitvinding van Yuri Rakostsy & Willibrordus van der Weide

 

Toekenning POP3 Project ondersteuning via Provincie Gelderland. Totaal bedrag van 160.000 EUR. Uitvoering van 06-2021 tot en met 12-2022.

2022  ontwikkelingen in het bouwen op boerenniveau van de UDAR machine.

09 Maart 2022 was een training sessie op een boerderij in de Achterhoek. Uitdagingen hadden we aangaande het oppompen, versnijden van drijfmest. Daarnaast elektronische reactie spanningen tot 6500 ampère op onze aggregaat. Verder doorstroom obstakels van de verpulveraar uit Oekraïne die verstopt raakte. Ook de transformator(Italie) was niet geschikt voor UDAR.

10-11-2022  een succesvolle training waarbij de uitdagingen van 09-03-2022 opgelost werden. Het plaatsen van speciaal gemaakte transformatoren met condensatoren. Reactie blokken voor terug lopende reactiestroom. De verpulveraar vergroot en aangepast. Het toevoegen van 4 x 6(24) elektroden op de bestaande 30 stuks. Betere versnijding van de drijfmest en oppomp capaciteit. Mede dankzij de firma drijfmesttechniek BV uit Balk(Friesland)

Verder vinden er werkplaats proeven plaats om te bekijken hoe de drijfmest van structuur verandert tijdens het UDAR proces.

Dit jaar nog(2022) willen wij tot een officiële DEMO komen voor genodigden.

Op 12-12-2022 was het dan toch zover. Het demonstreren van het UDAR principe op de kaasboerderij Weenink te Lievelde.

Het presenteren van onze uitvinding, UDAR, die zorgt voor;

A) Het voorkomen van drijfmest emissies in de put.       B) Het ontleden en omzetten van drijfmest in een milieu vriendelijke en gestructureerde organische meststof       C) Nabehandeling met bacteriën/schimmels, fermentatie. Verhoging organische stikstof door N2 in de nieuwe entiteit.

De boer die zelf een gezonde mestproducent gaat worden. Geen kunstmest gebruik derhalve op uw velden en akkers. En nog eens emissiearm zelfs met een puike vruchtbare bodem.

Op naar de regeneratieve landbouw op aarde met God! Genesis 8 vers 22.